O le a le lumanaʻi o robots tautua?

O tagata e umi se talafaasolopito o le mafaufau ma le faʻamoemoe mo robots humanoid, masalo o loʻo lata mai i le Clockwork Knight na fuafuaina e Leonardo da Vinci i le 1495. Mo le faitau selau o tausaga, o lenei faʻafiafiaga mo le pito i luga o le faasaienisi ma tekinolosi ua faʻaauau pea ona faʻafefeteina e tusitusiga ma faatufugaga. galuega e pei o le "Artificial Intelligence" ma le "Transformers", ma ua sili atu ona lauiloa.

Ae ui i lea, o le miti o se robot humanoid o loʻo faasolosolo malie atu i le mea moni, ae o se mataupu o le luasefulu tausaga talu ai.

Taimi i tua i le 2000, Iapani a Honda ua tuuto toeitiiti 20 tausaga o suʻesuʻega ma atinaʻe, ma faʻalauiloa aloaʻia le robot muamua a le lalolagi e mafai ona savali moni i vae e lua, ASIMO.ASIMO e 1.3 mita le maualuga ma lona mamafa 48 kilokalama.O uluai robots e foliga faʻavalevalea pe a latou feʻaveaʻi aʻo savavali i se laina saʻo ma e tatau ona taofi muamua.ASIMO e sili atu ona fetuutuunai.E mafai ona vavalo le isi gaioiga i le taimi moni ma suia le ogatotonu o le kalave i luma atu, ina ia mafai ona savali saoloto ma faia ni gaioiga "lavelave" eseese e pei o le "8" savali, alu i lalo laasaga, ma punou.E le gata i lea, e mafai e ASIMO ona lulu lima, talotalo, ma siva foi i musika.

O le a le lumanaʻi o robots tautua?1

Aʻo leʻi faʻailoa e Honda o le a taofia le atinaʻeina o le ASIMO, o lenei robot humanoid, lea na faʻataʻitaʻiina e fitu iterations, e le gata e mafai ona savali i le saoasaoa o le 2.7 kilomita i le itula ma tamoe i le saoasaoa o le 9 kilomita i le itula, ae e iai foi talanoaga ma le tele o tagata. tagata i le taimi e tasi.Ma e oʻo lava i le faʻamaeʻaina o le "Tatala le fagu vai, uu le ipu pepa, ma sasaa le vai" ma isi gaioiga sologa lelei, lea na taʻua o mea taua i le atinaʻeina o robots humanoid.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le taimi o le Initaneti feaveaʻi, Atlas, o se robot bipedal na faʻalauiloaina e Boston Dynamics, ua ulufale atu i mata o tagata lautele, ma tuleia le faʻaogaina o bionics i se tulaga fou.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveina o se taavale, faʻaaogaina meafaigaluega eletise ma isi gaioiga faʻapitoa ma le aoga aoga e le faigata tele mo Atlas, ma o nisi taimi e faʻaalia ai le 360-tikeri i luga o le ea i luga o le nofoaga, vaeluaina vae oso i luma, ma lona fetuutuunai e tutusa. i tagata taaalo faapolofesa.O le mea lea, so'o se taimi e fa'alauiloa ai e Boston Dynamics se ata fou Atlas, e mafai lava e le vaega o fa'amatalaga ona fa'alogoina se leo "wow".

Honda ma Boston Dynamics o loʻo taʻitaʻia le auala i le suʻesuʻeina o robotics humanoid, ae o oloa faʻatatau o loʻo i ai i se tulaga maasiasi.Na taofia e Honda le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o poloketi a ASIMO humanoid robots i le amataga o le 2018, ma Boston Dynamics ua suia lima i le tele o taimi.

E leai se tulaga maualuga atoatoa o tekinolosi, o le ki o le sailia lea o se vaaiga talafeagai.

O robots tautua ua leva ona i ai i le "moa ma fuamoa" faigata.Ona o le tekinolosi e le lava le matua ma le tau maualuga, o le maketi e mumusu e totogi;Ma o le leai o se manaʻoga maketi e faigata ai i kamupani ona faʻatupeina le tele o tupe i suʻesuʻega ma atinaʻe.I le fa'ai'uga o le 2019, o se fa'alavelave fa'afuase'i na motusia ai le fa'alavelave.

Talu mai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ua iloa e le lalolagi o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga faʻaoga a robots i le tulaga o auaunaga e le faʻafesoʻotaʻi, e pei o le faʻamaʻiina o siama, tufatufaina atu e aunoa ma se faʻafesoʻotaʻi, faʻamama faleoloa ma isi.Ina ia mafai ona tetee atu i le faʻamaʻi, o loʻo salalau atu le tele o robots auaunaga i totonu o nuʻu i le atunuʻu e pei o le timuga, ma avea ma se tasi o vaega o le "China's anti-epidemic".Ua fa'amaonia atoatoa ai fo'i fa'amoemoega fa'apisinisi sa tumau i le PPT ma fale su'esu'e i aso ua tuana'i.

I le taimi lava e tasi, ona o le mataʻina o Saina e tetee atu i le faʻamaʻi, o le sapalai sapalai i totonu o le atunuʻu na muamua toe amata faʻagaioiga, lea na tuʻuina atu ai foʻi i le au gaosi robot i le lotoifale se taimi taua tele e atiaʻe ai tekinolosi ma faoa le maketi.

E le gata i lea, i se taimi umi, o le lalolagi o loʻo faasolosolo malie ona ulufale atu i se sosaiete tuai.I nisi o aai matua matutua ma itulagi i loʻu atunuu, o le aofaʻi o tagata matutua i luga atu o le 60 tausaga ua sili atu i le 40%, ma o le faʻafitauli o le le lava o tagata faigaluega na mulimuli mai.O robots auaunaga e le gata e mafai ona maua ai le mafutaga sili atu ma le tausiga o tagata matutua, ae o loʻo i ai foi se sao tele i galuega faʻapitoa e pei o le tuʻuina atu ma le aveʻesea.Mai nei va'aiga, ua lata ona fa'afeiloa'i e robots auaunaga lo latou tausaga fa'auro!

Shenzhen Zhongling Technology o se R&D ma fale gaosi oloa e tuʻuina atu i-uili afi, taʻavale ma isi mea faʻaoga mo kamupani robot auaunaga mo se taimi umi.Talu mai le faʻalauiloaina o oloa faʻataʻavalevale i-uili i le 2015, o oloa na faʻatasi ma tagata faʻatau i le faitau afe o kamupani i le silia ma le 100 atunuu i le salafa o le lalolagi., ma sa i ai i se tulaga maualuga i le alamanuia.Ma o loʻo tausisia pea le manatu o le faʻaauauina o mea fou e aumai ai tagata faʻatau oloa sili ona lelei, se R & D atoa ma faʻatauga faiga, e tuʻuina atu ai i tagata faʻatau le poto masani faʻatau.Ou te faʻamoemoe e mafai ona matou faʻatasi ma le atinaʻeina vave o le pisinisi robot.O le a-le-mea-le-au'aunaga-robots?2


Taimi meli: Tes-13-2022