Talanoa e uiga i le uila afi

Metotia ta'amilosaga afi:

1. Fa'ailogaina pou fa'amaneta e fa'atupuina e ta'amilosaga a le stator

E tusa ai ma le sootaga i le va o le numera o pou mageta o le afi ma le numera moni o pou mageta i le faʻamalo faʻasalalau stroke, o le stator winding e mafai ona vaevaeina i se ituaiga pule ma se ituaiga pou faʻatupu.

(1) Pulea-pole viliina: I le pule-pole vilivili, taʻitasi (vaega) vili e malaga tasi le pou maneta, ma le numera o coils (vaega) o le viliina e tutusa ma le numera o pou maneta.

I le vili malosi, ina ia mafai ona taofia le polarities N ma le S o pou mageta ese mai le tasi i le isi, o faatonuga o loʻo i ai nei i le lua faʻatasi (vaega) e tatau ona faʻafeagai, o lona uiga, o le auala fesoʻotaʻi o vili e lua (vaega). ) o le logo e tatau ona i ai i le pito O le siʻusiʻu pito e fesoʻotaʻi i le ulu ulu, ma le ulu ulu e fesoʻotaʻi i le ulu (o le faʻaupuga eletise o le "siʻusiʻu fesoʻotaʻiga siʻusiʻu, sooga ulu"), o lona uiga, fesuiaʻi fesoʻotaʻiga i le faasologa. .

(2) Fa'ailo fa'atupu fa'ai'uga: I le fa'ai'uga fa'atupu fa'ai'uga, ta'itasi (vaega) coil fealua'i pou maneta se lua, ma le numera o coils (vaega) o le viliina o le afa o pou maneta, aua o le isi afa o pou maneta e. fa'atupuina e vili (vaega) O laina fa'amaneta o le malosi o pou fa'amaneta ala masani.

I le fa'ai'uga fa'atupu-pole, o polarities o pou maneta o lo'o feoa'i e coil ta'itasi (vaega) e tutusa, o le mea lea o fa'atonuga o lo'o i ai nei i coils uma (vaega) e tutusa, o lona uiga, o le auala feso'ota'iga o coils e lua (vaega) ) e tatau ona O le mauaina o le pito o le siʻusiʻu pito (upu eletise o le "fesoʻotaʻi siʻusiʻu"), o lona uiga, o le faʻasologa o fesoʻotaʻiga.

 Talatala-fa'atatau-mo-ta'amilo2

2. Fa'ailoga i foliga o le stator viliina ma le auala o uaea fa'apipi'i

O le stator winding e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: centralized ma tufatufaina e tusa ai ma foliga o le coil winding ma le auala o uaea fa'apipi'i.

(1) Ta'amilomilo fa'ato'a: O fa'a'ami'olo fa'atotonu e masani ona faia i na'o le tasi po'o le tele o ili fa'avaa fa'afa'afa'afa.A mae'a ona fa'a'ami'oli, ona afifi lea ma fa'apena i le lipine abrasive, ona fa'apipi'i lea i totonu o le u'amea o le pou maneta fa'afefete pe a uma ona fufui ma fa'agogo.O lenei viliina o loʻo faʻaaogaina i le faʻalavelave faʻafefe o afi afi DC, afi lautele, ma le faʻamauina o pou autu o afi faʻapipiʻi-pole tasi-vase.

(2) Tufatufaina viliina: O le stator o le afi ma tufatufaina viliina e leai se convex pole alofilima, ma o pou maneta taitasi e aofia ai se tasi po o le tele o coils faʻapipiʻi ma uaea e tusa ai ma se tulafono patino e fausia ai se vaega coil.E tusa ai ma ituaiga eseese o fesoʻotaʻiga uaea faʻapipiʻi, e mafai ona vaevaeina viliina tufatufa i ni ituaiga se lua: concentric ma stacked.

(2.1) Concentric winding: E ​​tele coils rectangular o lapopoa eseese i le vaega coil tutusa, lea e faʻapipiʻi ma faʻatulagaina taʻitasi i se foliga zigzag e tusa ai ma le tulaga o le nofoaga autu lava e tasi.O faʻamaʻi faʻasolosolo e vaevaeina i le tasi-layer ma le multi-layer.E masani lava, o le stator windings o tasi-vaega afi ma nisi maualalo-malosi tolu-vaega afi asynchronous faaaogaina lenei fomu.

(2.2) Laminated winding: O coils uma e tutusa foliga ma le lapopoa (vagana ai mo le tasi ma le lua uʻamea), o loʻo faʻapipiʻi taʻitasi i se itu faʻapipiʻi, ma o le pito pito i fafo o le slot e faʻapipiʻi ma tufatufa tutusa.Laminated windings e vaevaeina i ni ituaiga se lua: fa'apipi'i fa'apipi'i tasi ma fa'aputu fa'alua.O le fa'apipi'i fa'aputu e tasi, po'o le fa'apipi'i tasi, o lo'o fa'apipi'iina i le na'o le tasi le itu fa'apipi'i i avanoa ta'itasi;o le fa'apipi'i fa'apipi'i fa'alua-lua, po'o le fa'a'upega fa'alua, o lo'o fa'apipi'iina i itu fa'apipi'i e lua (vaevae i luga ma pito i lalo) o lo'o iai i vaega vili eseese i totonu o slot ta'itasi.fa'apipi'i fa'aamigi.Ona o le suiga o le auala uaea faʻapipiʻiina, e mafai ona vaevaeina le faʻaputuga faʻaputuina i le tasi ma le lua-lili koluse faʻasologa o fesoʻotaʻiga ma le tasi ma le lua faʻapipiʻi faʻafefiloi faʻafefiloi.E le gata i lea, o foliga faʻapipiʻi mai le pito faʻamalo e taʻua o le filifili filifili ma le ato faʻafefe, o loʻo faʻapipiʻiina moni lava.E masani lava, o le stator windings o tolu-vaega asynchronous motors e tele lava fa'aputu vili.

3. Taamilomilo Rotor:

O faʻamalo o le rotor e masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: ituaiga o fale squirrel ma ituaiga manuʻa.E faigofie le mea fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i, ma o ona ta'amilosaga sa fa'amauina fa'amau 'apamemea.I le taimi nei, o le tele oi latou o loʻo tuʻuina alumini.O le mea fa'apitoa fa'a-squirrel-cage rotor e lua seti o fa'amau-squirrel-cage.O le viliina o le rotor winding e tutusa lava ma le stator winding, ma e vaeluaina foi ma se isi galu.O foliga o le faʻafefe o le galu e tutusa ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ae o le auala o le uaea e ese.O lona faavae autu e le o le coil atoa, ae luasefulu tasi-liliu iunite coils, lea e tatau ona uelo taitasi e fausia ai se vaega coil pe a uma ona faʻapipiʻi.E masani ona fa'aogaina fa'a'ami'ologa i totonu o fa'a'ami'oloa o afi tetele AC po'o fa'a'ave'au fa'ato'aga o afi tetele ma DC.

O le aafiaga o le lautele ma le numera o liliu o le vili i luga o le saoasaoa ma torque o le afi:

O le tele o le numera o liliu, o le malosi o le torque, ae o le maualalo o le saoasaoa.O le laʻititi o le numera o le liliu, o le vave foi lea o le saoasaoa, ae o le vaivai o le torque, aua o le tele o numera o liliu, o le sili atu lea o le malosi faʻamageta e gaosia.Ioe, o le tele o le taimi nei, o le tele foi lea o le maneta.

Fuafuaga saosaoa: n=60f/P

(n=saosaoa taamilomilo, f=teletele o le paoa, P=numera o ta'i pou)

Fua fa'atatau: T=9550P/n

T o le torque, iunite N m, P o le malosiaga o le gaosiga, iunite KW, n o le saoasaoa afi, iunite r/min

Shenzhen Zhongling Technology Co., Ltd. ua matua aafia i totonu o le rotor gearless hub servo mo le tele o tausaga.E faʻaaogaina faʻamalosaga faʻapitoa, e faʻatatau i faʻataʻitaʻiga faʻaoga eseese, faʻafesoʻotaʻi tuʻufaʻatasia feliuliuaʻi eseese ma diameters, ma mamanuina le 4-16 inisi le gafatia o le uta.O le 50-300kg outer rotor gearless hub motor e masani ona faʻaaogaina i le tele o uila uʻamea, aemaise lava i meaʻai e tuʻuina atu robots, faʻamamaina robots, fale tufatufaina robots ma isi alamanuia, Zhongling Technology susulu.I le taimi lava e tasi, e leʻi faʻagaloina e Zhongling Tekonolosi lona faʻamoemoe muamua, ma faʻaauau pea ona atiaʻe se faʻasologa sili atu o faʻataʻitaʻiga o afi uila, ma faʻaauau pea ona faʻaleleia le mamanu o oloa ma le gaosiga o gaioiga e fesoasoani ai i masini uili e tautua tagata soifua.


Taimi meli: Tes-05-2022